Proiecție de Gală „Octav”, regia Serge Ioan Celebidachi 19-11-2017 18:00

Marcel Iureș vine la Iași cu cel mai nou film al său, lungmetrajul „Octav” apreciat de cinefili și critici din toată țara. Vă invităm să îl întâlniți duminică, 19 occtombrie, la ora 18.00 la Cinema Ateneu
Când farmecul României interbelice începe să renască în amintirile lui Octav (Marcel Iureș), o fetiță ce i se pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.
Filmul „Octav”, în regia lui Sergiu Ioan Celebidachi și produs de soția sa, Adela Vrînceanu Celebidachi, care îi aduce în prim-plan pe actorii Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, dar și pe tinerii Eric Aradits și Alessia Tofan, va putea fi urmărit la Cinematoraful Ateneu duminică, 19 noiembrie la ora 15.00 și la ora 18.00, alături de Marcel Iureș.
Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.
Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.
Filmul „Octav”, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan.
Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).
Durata: 102 min
Rating CNC: AG
Preț bilet 15 lei

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 19 noiembrie 20:00.