Festivalul Operelor Independente – Spectacol lecție ,,Oedipe pe înțelesul tuturor”, concept Ștefan Ignat 25-05-2018 19:00

Concertul-lecție Oedipe, pe înțelesul tuturor, face parte integrantă a unui proiect mai extins, Enescu, pe înțelesul tuturor, având la bază un concept al prim-baritonului Operei Naționale Române din București, maestrul Ștefan Ignat, o idee materializată de către Muzeul Național George Enescu din București.
Inițiatorul acestui amplu proiect spunea, conferențiind despre muzica marelui compozitor, „… avem nevoie de Enescu tot așa cum avem nevoie să ne refugiem în propria noastră ființă; e spiritul comun al tuturora, al spațiului senzorial care ne definește prin tăcerile sonore ale ființării, prin zbuciumul ardent al cunoașterii frumosului și al adevărului”.
Ca o urmare a Concertului-lecție prezentat în ediția inaugurală a Festivalului Operelor Independente de pe scena Ateneului din Iași, spectacolul-conferință își propune decriptarea substratului musical al creației enesciene, de data acesta într-o formulă lărgită avându-l ca pol central pe baritonul Ștefan Ignat, și care ne propune un spectru mai amplu de sonorități: fragmente din opera Oedipe, Sonata a III-a pentru pian și vioară – op. 25 („în caracter popular românesc”) și cele 7 cântece pe versuri de Clément Marot, op.15.
Concertul-lecție Oedipe urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, vineri 25 mai 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.
Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate de pe www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 25 mai 21:00.