Festivalul Operelor Independente – Spectacol clasic ,, Îndrăgostiții cu același nume”, regia Ina Hudea 21-05-2018 19:00

”Îndrăgostiţii cu același nume”, este un spectacol cu durată de 55 de minute bazat pe opera ”Bastien şi Bastienne” de W.A. Mozart. Muzica este folosită integral din opera mozartiană, dar textele de legatură şi adaptarea scenică aparţin regizorului Ina Hudea. Datorită acestui scenariu, adus în contemporaneitate, celor trei personaje li se oferă o partitură de joc alertă și amuzantă, atât pentru publicul tânăr și foarte tânăr cât și pentru publicul adult. Scenografia semnată de către Gabriel Hutera, student în anul IV al Universitătii de Artă şi design Cluj Napoca, prof. coordonator Liliana Moraru, este una minimalistă, dar extrem de plastică și sugestivă, venind direct în sprijinul jocului actoricesc.
Binecunoscuta operă a lui Mozart, capătă astfel o ”haină” nouă, care accentuează preponderent comicul libretului, facând povestea mult mai accesibilă publicului larg. Scurtă descriere a trupei (echipa artistică şi realizatori – premii, montări, festivaluri etc.): Facultatea de Interpretare muzicală a Academiei de Muzică Gh Dima, departamentul de Canto și Artele spectacolului muzical, are ca materie de specialitate disciplina “clasa de operă”, în cadrul căreia studenții secției Canto își pregătesc rolurile pentru licenţă. În fiecare an universitar se realizează între 3 și 5 producții, care cuprind studenți din toți anii de studii de licență și master. S-au realizat titluri ca : “Elixirul dragostei” de G. Donizetti, “Suor Angelica” de G. Puccini, “Opera de 4 note” de Tom Johnson, “Habanera” – fragmente din Carmen de G. Bizet, “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, “Offenbach soiree” – opera colaj din creația lui Offenbach, “Bal la printul Orlovsky” după actul II al Liliacului de J. Strauss, ”Orfeo ed Euridice” de Ch.W. Gluck etc. Cu aceste spectacole studenții Academiei au participat la Festivalul de operă studențească Viva Vox, au evoluat pe scenele celor două Opere clujene, au performat în spații neconvenționale ale Clujului prin intermediul proiectului Scena Urbană, precum și la alte manifestări de profil (vernisaje, spectacole caritabile, spectacole educative, Ziua internațională a tineretului, Zilele Clujului samd). În 12 martie 2018, acest spectacol a fost inclus in stagiunea Operei Naționale Române Cluj, ca producție a Academiei de Muzică ”Gh. Dima”.

Spectacolul „Îndrăgostiți cu același nume”, regia Ina Hudea, urcă pe scena Ateneului din Iași, în cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, luni, 21 mai 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 21 mai 21:00.