Spectacol de teatru senzorial „Complet Alb” 25-03-2017 19:00

„Complet alb”, regia Octavian Jighirgiu

Proiectul marchează o dublă premieră: pentru prima oară în țară este pus în scenă un spectacol cu un scenariu după José Saramago. În plus, pentru ca universul ficțiunii din romanul „Eseu despre orbire” să ajungă cât mai bine la public, artiștii din proiectul „Complet alb” au decis ca spectacolul să fie o experiență singulară, bazată pe senzorialitate.
Povestea unor oameni care orbesc pe neașteptate este redată publicului nu doar prin văz, prin imagine, ci și prin sunet, miros, atingere, spectatorii putând experimenta ei înșiși, legați la ochi, întâmplările inițiatice ale personajelor orbite de lumină. „Complet alb” spune istoria unor oameni, ca noi toţi, care aleargă de colo-colo, preocupaţi, stresaţi, presaţi de iluzii; oameni care vieţuiesc, întinşi între amintiri şi proiecţia himerei de mâine. Ei bine, acestor oameni li se oferă darul orbirii, altfel spus, libertatea de a fi (cu) ei înşişi. Au şansa de a trăi în sfârşit, nu de a supravieţui, de a fi în prezent, responsabili 100%, perfect conştienţi. Iar ei… veţi vedea. Este o poveste spusă altfel decât în teatrul obişnuit, o poveste cu foi albe, dar nu complet!, pe care fiecare e invitat să-nceapă să-şi scrie prezentul, cu lumina vederii interioare.
scenariu de Ana-Maria Nistor după José Saramago
concept și regie: Octavian Jighirgiu
distribuția: Andreea Darie, Alexandru Dobynciuc, Andreea Enciu, Ancuța Gutui, Ovidiu Ivan, Theodor Ivan, Cătălin Ștefan Mândru, Daniel Onoae
Muzică și sound design: Ana Teodora Popa, Teodor Maxim
Regie tehnică: Alexandru Amargheoalei
Concept video: Andrei Cozlac
Asistență video: Marian-Mina Mihai
Identitate vizuală: Rică Asanache
Fotografie: Vladimir Negru
Preț bilet 20 de lei

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 25 martie 21:00.