Centenarul Filmului Românesc – Proiecția filmului „De-aș fi Harap Alb” | Invitat special: Florin Piersic | AG | Regia: Ion Popescu-Gopo | Intrarea liberă 07-12-2018 16:00

Ecranizare libera în cheie parodică a basmului “Harap Alb” de Ion Creanga.

“Terenul cel mai fecund al întâlnirii lui Gopo cu povestitorul de la Humulești este umorul de esență folclorică. Împrejurările prin care trece fiul de crai, pe numele lui Harap Alb, o atestă în chip admirabil, căci cineastul știe să concentreze cu un autentic simț popular , ridicolul unor defecte omenești. Aici parodia se integrează firesc, căci ea nu alterează nici basmul nici direcția fundamentală a fanteziei comice.” – Eugen Atanasiu – 1965 (România literară)

“Prima importantă ecranizare făcută de cineast după povestitorul humuleștean este De-aș fi… Harap Alb, un film pe cât de somptuos scenografic, pe atât de nuanțat în interpretările date de autor faimoaselor personaje și binecunoscutei drame care marchează un parcurs inițiatic. A fost pentru Gopo una dintre lecturile care i-au solicitat cel mai mult imaginația.” Dana Duma, 1996 (“Gopo”)

Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 7 decembrie 18:00.