Istoric

Uniți prin Cultură

Ateneul a început să scrie în istoria culturală a Iașului în vremea anilor 1920, când porțile cartierului Tătărași s-au deschis spre personalităţile de seamă ale României. Povestea continuă, iar zilnic, prin dedicarea noastră, ne asigurăm să transmitem vibrația artei către toate colțurile Iașului, dar și peste granițele sale.
Drumul Ateneului este pavat cu nume sonore, ca cel al maestrului Radu Beligan care la doar 12 ani, a simțit pentru prima oară ”scândura scenei”, la Ateneul din Iași. Suntem onorați și motivați să ținem ștacheta ridicată la nivel de excelența și de acum înainte, pentru că religia noastră este dragostea pentru public, artă și frumos!
Cultură clasică și neconvențională, spectacole de teatru pentru adulți dar și pentru copii, concerte, expoziţii de fotografie, conferinţe, seminarii, lansări de carte, dezbateri și festivaluri sunt motivele pentru care vă suntem gazde și parteneri pe drumul diversității culturale. Sala de spectacole ”Radu Beligan” o rezervăm spectacolelor pentru cei clasici, Grădina de Vară pentru cei care vor să simtă gustul artei în aer liber, iar Terasa Acoperiș pentru iubitorii de cultură la înălțime.
Cei mai dedicați profesori de pian, canto, dans, balet, chitară, șah și pictură fac echipă de succes cu cei care vor să-și transforme talentul în stralucire recunoscută.
Grădina cu animale de companie ”Moț Pufos” îi așteaptă pe micuții spectatori curioși, după sau înainte de spectacolele dedicate lor, la o sesiune de chicoteală cu cele mai prietenoase animăluțe.

Prin fiecare spectacol pus în scenă, vă mulțumim că ne sunteți fideli!