Cursuri

danssportiv

La cursul de dans sportiv susţinut de domnul profesor Emilian Păduraru, copii pătrund tainele dansurilor moderne precum cha cha, tango şi vals, dar în acelaşi timp învaţă să se distreze împreună prin intermediul muzicii şi dansului. Cursul are loc în fiecare zi de marţi şi joi în Sala de dans a instituţiei situată la etajul 2, în intervalul orar 17.00-18.00 şi are un cost de 80 lei / luna. Cursurile de dans sportiv se adresează copiilor care au o vârstă minima de 5 ani. Accesul cursanţilor în sală se face cu papuci de schimb.

teatru

Cursurile de Teatru susţinute la Ateneul din Iaşi de către Dna. Prof. Doina Iarcuczewicz, se desfăşoară, în fiecare sâmbătă, pe formatul :
– 9.00 – 10:30 – preşcolari
– 10:30 – 12:30 – 8 -12 ani
– 12:30 – 14:30 – 13 -18 ani
– 15:00 – 17:00 – club de teatru pentru adulţi, fiind vizate persoanele care din diverse motive de orientare profesională nu şi-au putut satisface bucuria întâlnirii cu teatrul ca protagonişti.
Cursul de teatru în general, pentru toate vârstele, vizează dezvoltare personală şi creativitate, şi îşi doreşte ca în parcursul studiului să se aprofundeze texte din dramaturgia românească şi universală. Cursul este completat de informaţii şi exerciţii legate de dicţie, respiraţie şi emisie vocală, elemente foarte importante de altfel în vorbirea curentă şi mai ales în actul teatral.
Clubul de teatru fiinţeaza de 10 ani şi de-a lungul timpului producţiile au fost încununate de premii importante la festivaluri de teatru.
Înscrierile se fac la secretariatul Ateneului, de luni până vineri, între orele 09.00 – 16.00

guitar

Pentru părinţii care doresc să-şi îndrume copii către un instrument, cu precădere chitară, trebuie să ştie în primul rând că acest curs se adresează şcolarilor, vârsta minimă fiind de 7-8 ani, una din cerinţele obligatorii de participare fiind aceea ca copilul să ştie să scrie şi să citească bine, întrucât se predă pe note muzicale.Cursurile sunt susţinute de domnul profesor Adrian Grădinaru, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 16.00-20.00, pe 3 grupe (începători, intermediari şi avansaţi), în sala Galeriile de Artă a Ateneului, situată la etajul 1 şi are un cost de 80 lei / luna. Necesarul la curs: chitară, caiet de muzică şi intrument de scris.

balet

Micile balerine pot urma cursurile de balet cu doamna profesoară Simona Petrila, în fiecare zi de miercuri şi vineri, în intervalul orar 17.00-17.50, în Sala de Dans a Ateneului, situată la etajul 2 şi are un cost de 80 lei / lună. Cursul se adresează copiilor care au o vârstă minima de 5 ani. Accesul cursanţilor în sală se face cu papuci de schimb.

multicultural

Creativitatea şi originalitatea fiecărui copil se descoperă la cursul de dans multicultural, unde cursanţii învaţă despre cultura şi tradiţiile altor popoare prin intermediul dansului. Alături de doamna profesoară Lavinia Răileanu, copii vor descoperi că prin dans pot dezvolta noi valenţe ale personalităţilor lor. Cursul are loc în fiecare zi de marţi, în intervalul orar 15.00-17.00 şi sâmbătă în intervalul orar 09.00-14.30, pe grupe de vârstă, în Sala de Dans Ateneului,  situată la etajul 2 şi are un cost de 80 lei / lună, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani şi 70 lei / lună, copii cu vârsta peste 8 ani. Cursul se adresează copiilor care au o vârstă minima de 5 ani. Accesul cursanţilor în sală se face cu papuci de schimb.

traditional

La cursul de dans tradiţional românesc susţinut de domnul profesor Emilian Păduraru, copii învaţă să se distreze împreună prin intermediul muzicii şi dansului. Cursul are loc în fiecare zi de marţi şi joi în Sala de Dans a instituţiei situată la etajul 2, în intervalul orar 18.00-19.00 şi are un cost de 80 lei / luna. Cursurile de dans sportiv se adresează copiilor care au o vârstă minima de 5 ani. Accesul cursanţilor în sală se face cu papuci de schimb.

La cursul de dans tradiţional românesc susţinut de domnul profesor Emilian Păduraru, copii învaţă să se distreze împreună prin intermediul muzicii şi dansului. Cursul are loc în fiecare zi de marţi şi joi în Sala de Dans a instituţiei situată la etajul 2, în intervalul orar 18.00-19.00 şi are un cost de 80 lei / luna. Cursurile de dans sportiv se adresează copiilor care au o vârstă minima de 5 ani. Accesul cursanţilor în sală se face cu papuci de schimb.

pian

Şcoala de pian Ina Cristea, prin reprezentantul său la Ateneu, doamna profesoară Alina Găluşcă îi introduce pe cei mici în lumea instrumentului clasic. Este un curs individual cu 4 şedinţe / lună la care participanţii stabilesc programulde comun acord cu doamna profesoară. Cursul se desfăşoară în sala Ifrim a Ateneului, situată la etajul 1 şi are un cost de 200 lei / luna.

canto

Dacă doriţi ca copilul dumneavoastră să urmeze o carieră muzicală, Ateneul vă poate ajuta să descoperiţi dacă are sau nu talent muzical, la cursul de canto organizat de instituţia noastră. Este un curs individual cu 4 şedinţe / lună la care participanţii stabilesc programul de comun acord cu domnul profesor Daniel Dobirceanu. Cursul se desfăşoară în sala Ifrim a Ateneului, situată la etajul 1 şi are un cost de 200 lei / luna.

pictura

Cu toţii pictăm, dar asta nu ne face şi artişti. Dacă vreţi să descoperiţi dacă copilul dumneavoastră are talent la pictură vă invităm să-l înscrieţi la cursul organizat de Ateneu şi susţinut de doamna profesoara Mihaela Pavelescu, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 16.00-17.30, în sala Ifrim a Ateneului, situată la etajul 1 şi are un cost de 100 lei / luna, toate materialele necesare fiind incluse în preţ.

muzicafolk

Cercul de muzică folk înscrie copii şi tineri talentaţi la muzică. Repetiţiile au loc în sala Galerii a Ateneul Iaşi în fiecare luni, orele 17-19. Taxa de frecvenţă este de 70 de lei lunar.
Profesor indrumator Teodor Munteanu.

cursjurnalism

„ JURNALISM, MOBILE JOURNALISM SI OPERATOR TV” este un curs susținut de către realizatoarele TVR Iași Carmen Scutariu (jurnalist) și Maria Florea (jurnalist senior), în perioada 4 martie – 29 aprilie, în fiecare vineri, de la ora 16.00 la ora 18.00 în Sala Mică .
Autorii cursului își propun inițierea participanților în profesiunea de jurnalist audiovizual. Cursul este gândit ca o incursiune în lumea de „dincolo de sticlă” , astfel încât cursanții să devină consumatori avizaţi de produse media şi să aleagă responsabil „modele” promovate acum în presă. Cea mai mare parte a cursului va fi axată pe practică, participanții având posibilitatea să învețe să folosească o cameră video profesională, regulile tehnice de filmare și să utilizeze telefoanele mobile și gadgeturile în mobile journalism și social media. În plus, vor învăţa în ce constă și cum se manifestă violența simbolică în audiovizual și se vor familiariza cu regulile impuse televiziunile de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).
În cadrul cursului va avea o întâlnire cu un reprezentant de marcă al presei din România.
Abordarea originală, desfăşurarea orelor în spaţii neconveţionale și practica supravegheată pe teren reprezintă atuurile atelierelor. Organizatorii vor pune la dispoziţia cursanţilor camere video şi sisteme de editare online pe care vor lucra şi vor învăţa să le utilizeze, acesta fiind primul pas spre ceea ce presupune să fii videojurnalist. Mai mult, se vor face cursuri de iniţiere în mobile-journalism, un nou concept occidental de a face presă, care prinde teren şi în ţara noastră.
Indiferent de motivaţia interioară a fiecăruia, programa cursului oferă generoase posibilităţi participanților de a-şi descoperi poate noi pasiuni sau chiar noi posibilităţi de a-şi construi o carieră.
Materialele didactice, programul de editare, laptopul, microfonul, trepiedul şi camera de filmare sunt asigurate de organizatorii clubului de mass-media.
Taxa: 120 de lei/lună/participant.
Numărul de participanți: 16 – 20 de persoane, indiferent de vârstă, gen sau pregătire profesională.
Înscrierile se fac la secretariatul Ateneului, de luni până vineri, între orele 10 – 16.30.